Димитров с шанс за първа титла през 2012 г.



21-02-2012 00:00
Григор Димитров е един от тенисистите, които имат сериозна възможност да спечелят първа титла от турнир на АТР през 2012 година. Това прогнозира Кевин Пасели от сайта Bleacher Report в своеобразна класация.

„По обясними причини тенис медиите кръжат около топ играчите. Това не значи, че ние не обръщаме внимание на останалите. Много състезатели – млади или стари, показват прогрес в турнирите на АТР и WTA. Тенисът е виждал неочаквани обрати, когато състезатели от дъното на класацията са печелили забележителни победи. В тази моя класация съм набелязал няколко играчи, които са показали потенциал в миналото, но още не са вземали титли”, обяснява идеята си авторът.

За Гришо той напомня, че е третият най-млад тенисист в Топ 100 (след Райън Харисън и Бърнард Томич) и е завършил миналия сезон под номер 76.

„Въпреки че не успя да достигне дори до полуфинал през 2011 година, той се доказа като солиден играч на всички видове настилки, като се класира на четвъртфинали на трите основни вида – клей, трева и хард. Тенисисти като Димитров често печелят в днешната игра, когато повечето са успешни само на едно покритие. Той няма още успехи, но 2012-а може да бъде годината нанеговия пробив”, прогнозира Пасели.

Сред другите имена, които фигурират в класацията са австралиецът Бърнард Томич, американците Райън Харисън, Доналд Йънг, италианците Флавио Чипола и Фабио Фонини и колумбиеца Алехандро Фая. Сред жените са Слоан Стивънс, Ирина Фалкони и Кристин Макхейл от САЩ, румънката Симона Халеп, както и Пън Шуай от Китай.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,989,865

Official Website | Livescore
Други новини