Федерер загуби сет, но е на финал



19-02-2012 00:00 | Станко Димов
Водачът в схемата на турнира в зала в Ротердам от категория „АТР 500” Роджър Федерер се класира за финала, където ще играе срещу третия поставен Хуан Мартин дел Потро.

Швейцарецът се наложи с 4:6, 6:3, 6:4 над Николай Давиденко от Русия. Федерер бе пробит за 4:5 в първата част и след това загуби първи сет в състезанието в зала „Ахой”. След това рекордьорът по титли губеше с 1:3, но се мобилизира, взе пет поредни гейма и изравни общия резултат.

В заключителния сет Коля спаси четири точки за пробив в началото. След това на свой ред Давиденко поведе с 40:0 при сервис на съперника при 4:3, но не успя да направи брейк. Федерер веднага след това осъществи пробив на нула, а след това приключи още при първия си мачпойнт. В края третият в световната ранглиста беше безапелационен и взе 13 от заключителните 14 точки.

„Започнаха да се получават нещата някъде от средата на втория сет. Много съм ощуражен от факта, че съм на финала. Дори когато губех с 0:40 в третата част, знаех, че не всичко е загубено и мога да победя”, призна Роджър след двубоя.

В другия полуфинал Дел Потро не срещна съпротива от втория в схемата чех Томаш Бердих с 6:3, 6:1. „Щастлив съм, защото записах първи успех срещу тенисист от Топ 10 тази година. Това значи много за моята увереност”, призна аржентинеца.

Федерер води с 8-2 победи срещу Дел Потро. За последно двамата играха на четвъртфиналите на Australian Open през януари и Роджър се наложи с 6:4, 6:3, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини