Четири отбора вече на четвъртфинал



11-02-2012 00:00 | Станко Димов
Още след двубоите на двойки от първия кръг на Световната група на Davis Cup, четири отбора си осигуриха победите. Това са финалистите от миналата година Испания и Аржентина, както и отборите на Съединени щати и Чехия.

Във Фрибург, янките, които са спечелили рекордните 32 титли в турнира, поведоха с 3-0 срещу домакина Швейцария. При двойките Марди Фиш и Майк Брайън (на снимката) се наложиха над олимпийските шампиони Роджър Федерер и Станислас Вавринка след 4:6, 6:3, 6:3, 6:3.

Защитаващият титлата си състав на Испания не срещна съпротива от Казахстан и също триуфира предсрочно след 3-0 победи. При дуетите днес Марсел Гранойерс и Марк Лопес бяха безпощадни срещу Юри Шчукин и Евгени Корольов – 6:2, 6:3, 6:1.

„Главната ни задача беше да вземем трите победи. Успяхме да го направим още в събота, което означава, че утре ще играем много по-спокойно и казах на моите тенисисти да се забавляват. Чудесно е, че започнахме така!”, заяви радостният капитан на иберийците Алекс Кореча, за когото този мач е дебют на поста.

Резултати след събота в Световната купа на Davis Cup
Испания – Казахстан 3-0
Австрия – Русия 2-1
Канада – Франция 1-1
Швейцария – САЩ 0-3
Чехия – Италия 3-0
Сърбия – Швеция 2-1
Япония – Хърватия 1-2
Германия – Аржентина 0-3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини