Ветеран открива за шампиона Испания



09-02-2012 00:00 | Станко Димов
Отборът на Испания започва защитата на титлата си от турнира Davis Cup срещу състава на Казахстан с мач в Овиедо. В отсъствието на тенисистите от Топ 10 Рафаел Надал и Давид Ферер, новият капитан Алекс Кореча е избрал резервен вариант.

Двубоят в петък открива Хуан Карлос Фереро, който в неделя ще навърши 32 години. Ветеранът, който е №48 в ранглистата, излиза срещу първата ракета на гостите Михаил Кукушкин. „Развълнуван съм, че ще играя отново за родината ми. Отдавна не съм играл в първи двубой, така че отговорността е голяма. Но аз съм готов за това и съм щастлив от дадената възможност”, заяви Фереро, чийто първи мач в националния беше през 2000 година.

Във втория сингъл утре Николас Алмагро ще се изправи срещу Андрей Голубьов, който предизвика сензацията миналата година, когато победи Томаш Бердих в турнира.

Интересен се очертава мачът във Фрибург в зала на клей между Швейцария и Съединените щати. Роджър Федерер и Станислас Вавринка изглеждат фаворити в тази среща. Точно Вавринка започва срещу Марди Фиш. След него на корта излиза Федерер в мач срещу гиганта Джон Иснър.

Двубоите от І кръг на Световната купа на Davis Cup
Испания – Казахстан
Австрия – Русия
Канада – Франция
Швейцария – САЩ
Чехия – Италия
Сърбия – Швеция
Япония – Хърватия
Германия – Аржентина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини