Пиронкова отстрани На Ли в Париж



07-02-2012 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова записа първата си победа над тенисистка от Топ 10 за годината. Най-силната ни тенисистка спечели срещу третата в схемата на турнира в зала в Париж На Ли от Китай със 7:6 (2), 3:2 и отказване на азиатката заради контузия в кръста след час и половина игра.

Двете си размениха по два брейка в първия сет, като Цветана водеше с 5:0, и бе настигната от шампионката от Roland Garros. Така логично се стигна до тайбрек. В него 24-годишната пловдивчанка бе безукорна и набързо натрупа преднина срещу деветата в света На, за да затвори частта в своя полза.

Във втория сет Цеци водеше с пробив, когато съперничката отказа да продължи борбата заради болките в кръста. Така Пиронкова вече е на осминафинал и си осигури 60 точки за световната ранглиста, където е 50-а в момента, но ще се изкачи следващия понеделник. Причината е, че лидерката на националния отбор имаше да защитава само една точка от участието си в турнира от категория "премиер" в зала "Пиер дьо Кубертен" миналата година.

На осминафиналите Цветана очаква победителката от мача между участващата с "уайлд кард" представителка на домакините Ализе Корне и Клара Закопалова от Чехия.

Пиронкова преодолява първия кръг в Париж за втори път след дебюта си в състезанието през 2006 година, когато премина през квалификациите, победи на старта на основната схема Луцие Шафаржова, преди да бъде спряна от Пати Шнидер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини