Макенроу: Тенисът е в златна ера



03-02-2012 00:00
Бившият водач в световната ранглиста Джон Макенроу е на мнение, че в момента мъжкият тенис преживява своя Златна ера. Той се аргументира с великолепното представяне на Топ 4 в класацията на АТР.

„На четири от последните пет турнира от Големия шлем Новак Джокович, Рафаел Надал, Роджър Федерер и Анди Мъри са стигали до полуфинаниле. Смятам че това е просто невероятно. На нас ни остава да се наслаждаваме, докато продължава този период. Феноменално е, тези момчета доведоха играта до съвършенство, до качествено ново равнище”, коментира 52-годишният телевизионен коментатор пред сайта на АТР.

Биг Мак е възхитен от представянето на Голямата четворка в Мелбърн. Според него Федерер е на 30, но е играл отлично, а Мъри е изиграл най-добрия си турнир точно в Австралия. За финала между Ноле и Рафа коментарът на американеца е, че е бил битка на характерите, в която никой не се е предавал.

„Джокович вдигна нивото на своя тенис до това, че вече има по-добър ретур от Агаси. Преди Конърс и Андре бяха еталон, но сега Новак е в елита. Той стана много по-гъвкав и подобри форхенда си”, каза още носителят на седем титли от Шлема.

Макенроу коментира и следващото поколение в тениса. Въпреки че миналото лято заяви, че „само небето е граница за Григор Димитров”, сега гениалният левичар не слага българина сред най-големите таланти.

„Виждам голям напредък у Бърнард Томич и Милош Раонич. Мисля че Райън Харисън ще стане отличен тенисист, но двамата се отличават от останалите. Бърнард има собствен стил, но Милош има голям шанс да направи нещо наистина голямо. Бележи голям прогрес. Смятам, че той може да спечели турнир от Големия шлем, ако продължи да надгражда”, завърши Макенроу.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини