Джокович срещу Мъри в повторение на финала



25-01-2012 00:00 | Станко Димов
Първите четирима в схемата при мъжете се класираха на полуфиналите на Откритото първенство на Австралия. Днес това направиха водачът Новак Джокович, който ще играе срещу №4 Анди Мъри в повторение на финала от 2011 г. В другия двубой се срещат Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Ноле се справи рутинно с петия поставен Давид Ферер с 6:4, 7:6(4), 6:1. При 2:1 гейма във втория сет сърбинът получи лека травма в левия крак, когато се разтегна да спаси точка за пробив.

Испанецът стигна до тайбрек, в който поведе с 4:2 точки, но след размяната на половините Джокович взе пет поредни разигравания, за да поведе с 2-0 части. Това пречупи Ферер, който допусна ранен пробив в третия сет и всичко приключи бързо.

От своя страна Анди Мъри спря пътя на японеца Кеи Нишикори, като го победи с 6:3, 6:3, 6:1. В първата част 24-ият в схемата азиатец игра отлично и имаше доста възможности да върне пробива, допуснат от 40:0 във втория гейм. Трениращият в академията на Болетиери Нишикори не успя и до края шотландецът наложи волята си.

Джокович води с 6-4 в директните двубои срещу Мъри. Двамата играха на финала в Мелбърн миналия януари, когато белградчанинът спечели с 6:4, 6:2, 6:3. В последната им среща британецът се наложи в Синсинати с 6:4, 3:0 и отказване на съперника на финала.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини