Шарапова и Джокович загубиха първи сетовe



23-01-2012 00:00 | Станко Димов
Четвъртата в схемата Мария Шарапова се класира след три сета игра за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия. Защитаващият титлата си световен номер едно Новак Джокович също загуби първи сет в турнира от Големия шлем, но продължава напред.

Шампионката от 2008 година преодоля №14 Забине Лизицки от Германия с 3:6, 6:2, 6:3 след повече от два часа игра. Всичко започна отлично за рускинята, която дръпна с 3:0 гейма. Последва обаче отпускане от нейна страна и същевременно пълна мобилизация от страна на Лизицки, която взе шест поредни гейма, а с това и първия сет.

Във втория Маша беше перфектна и с два пробива аванс изравни общия резултат. В заключителната част Шарапова устиска трудно своето подаване в третия гейм. В шестия обаче тя проби германката. При 5:2 бившата номер едно имаше мачбол, но заби топката в мрежата в края на разиграването. В следващия гейм, при свое подаване, успя да затвори двубоя.

Най-богатата спортистка в света завърши с 23 печеливши удари и 45 непредизвикани грешки. На четвъртфиналите Шарапова излиза срещу своята сънародничка Екатерина Макарова, която изхвърли от турнира петкратната шампионка Серина Уилямс с 6:2, 6:3.

Джокович елиминира последния австралиец в схемата Лейтън Хюит с 6:1, 6:3, 4:6, 6:3. Бившият номер едно в света от Аделаида оказа съпротива на сърбина, но това не беше достатъчно за нов подвиг, като този срещу Раонич. Хюит измъкна с много воля третия сет, но в четвъртия допусна пробив за 2:4 и всичко приключи.

Ноле се изправя на четвъртфинал срещу петия поставен Давид Ферер. Испанецът беше убедителен срещу Ришар Гаске от Франция - 6:4, 6:4, 6:1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини