Хюит на осминафинал при 16-ото си участие



21-01-2012 00:00 | Станко Димов
Австралиецът Лейтън Хюит зарадва своите сънародници, като успя да си осигури участие на осминафиналите в Мелбърн и ще играе и следващата седмица. Бившият номер едно надигра №23 Милош Раонич от Канада след 4:6, 6:3, 7:6(5), 6:3 в тричасова битка. Следващият му съперник е Новак Джокович.

Така местната знаменитост за седми път премина трети кръг на Australian Open при 16-ото си участие. Всъщност само веднъж Лейтън е преминавал осминафиналите – през 2005-а, когато загуби на финала от Марат Сафин.

След като си размениха по един сет, в третия двамата съперници се захапаха здраво. След разменени пробиви в петия и шестия гейм, всеки печелеше подаването си и логично се стигна до тайбрек. В него старият майстор Хюит беше по-концентриран. След 3:3 той спечели следващите три точки – едната от двойна грешка на родения в Подгорица Раонич. После обаче 30-годишният Лейтън лесно пропиля два сетбола, но при третия на сервис на канадеца, Милош заби топката в мрежата при излизане за завършващ удар.

В четвъртия сет Хюит проби за 3:1. Ветеранът играеше по-сигурно и се движеше по-добре от 21-годишния си съперник. При 5:3 Лейтън сервираше за спечелване на двубоя. Той трябваше да отрази на два пъти точка за връщане на пробива, преди да стигне до мачбол. Раонич го отрази, но след това бившият номер едно от Аделаида ликува при третата си възможност.

Четвъртият поставен Анди Мъри продължава великолепното си представяне в Австралия. Шотландецът е на осминафинал без загубен сет, след като днес се наложи над Микаел Льодра от Франция с 6:4, 6:2, 6:0 за час и 49 минути на „Хайсенс Арина”.

Мъри спечели последните девет гейма. Още в средата на втората част стана ясно, че френският левичар не може да победи. От този момент двамата заиграха освободено и за публиката. Следващият съперник на Анди Мъри е непоставеният Михаил Кукушкин от Казахстан.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини