Возняцки продължава защитата на №1



20-01-2012 00:00 | Станко Димов
Водачката в схемата на Australian Open Каролине Возняцки достигна осминафиналите. Датчанката победи с 6:2, 6:2 №31 Моника Никулеску от Румъния. Продължава и третата Виктория Азаренка.

Возняцки взе двубоя с лекота. Тя допусна единствения пробив, когато сервираше за мача, но след това приключи. Каро се нуждае от поне още една победа в Мелбърн, за да запази първото си място в световната ранглиста. Тя трябва да я запише срещу №13 Йелена Янкович, надиграла Кристина Макхейл от Съединените щати с 6:2, 6:0.

„Чувствам се чудесно, времето беше отлично за игра. Имахме дълги разигравания, но като цяло чувствах, че контролирам мача. Относно първото място – аз просто играя. Каквото стане, стане. Ако трябва да съм честна, аз се доказах достатъчно в последните две години, в които завърших на върха. За мен е по-важно е да продължа да подобрявам играта си и не мисля дали ще запиша 68-а седмица като №1”, заяви Возняцки, която няма загубен сет до момента.

Азаренка от Беларус се наложи над Мона Бартел от Германия с 6:2, 6:4. Емоциите подведоха Вика и в края тя много трудно приключи мача. Успехът дойде при четвъртата възможност, когато германката изпрати воле в мрежата.

Азаренка очаква в следващия кръг чешката левичарка Ивета Бенешова.

Други резултати от ІІІ кръг
8-Агниешка Радванска (Пол) – Галина Воскобоева (Каз) 6:2, 6:2
22-Юлия Гьоргес (Гер) – Ромина Опранди (Ит) 3:6, 6:3, 6:1
Ивета Бенешова (Чех) – Нина Братчикова (Русия) 6:1, 6:3
11-Ким Клайстерс (Бел) - 20-Даниела Хантухова (Слвк)6:3, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини