Гришо отново играе пети сет



18-01-2012 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров играе пети сет в двубоя на Откритото първенство на Австралия по тенис срещу №10 в схемата - специалистът на клей Николас Алмагро от Испания. Българинът играе повече от три часа при 6:4, 3:6, 7:6(4), 4:6. Той е на сет от историческото първо класиране на наш играч в трети кръг на турнир от Големия шлем. В първия кръг той се наложи с 3-2 сета над Жереми Шарди

Мачът беше преместен на втори корт в "Мелбърн парк" от шести. В първата част Гришо навакса от пробив пасив и изравни при 4:4 гейма, след което направи нов брейк в подаването на испанеца, за да спечели частта.

Във втората опитният Алмагро реализира две от трите си възможности за пробив, а 20-годишният хасковлия пропусна и двата си шанса. Така логично фаворитът изравни сетовете.

В третия след разменени брейкове в началото се стигна до тайбрек. В него Димитров започна великолепно и поведе с 3:0 точки, но позволи на Алмагро да го застигне и двамата размениха полетата при 3:3. Българинът продължи да играе вдъхновено и след 11-ия си ас стигна до сетболи при 6:4. Той реализира още първия - отново с мощен начален удар.

В четвъртата част 26-годишният тенисист от Мурсия успя да излъже Григор и го проби за 4:3, след което успя и да затвърди. Така българинът сервираше за оставане в сета. Алмагро поведе с 40:15, но хасковлията отрази точките за 2-2 части с мощен сервис и след това с помощта на лентата на мрежата. Вече испанецът подаваше за изравняване на общия резултат при 5:4. Той стигна до нови два сетбола след асове, Димитров спаси и третия, но при четвъртия сбърка след дълго разиграване.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини