Пиронкова пак до втори кръг в Мелбърн



18-01-2012 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България в тениса Цветана Пиронкова не успя и при седмия си опит да преодолее втория кръг на Откритото първенство на Австралия. В Мелбърн пловдивчанката отстъпи с 4:6, 4:6 на Галина Воскобоева от Казахстан, макар че водеше с 4:2 гейма в първия сет.

Цеци започна с пробив мача, но той бе върнат веднага от московчанката. Българката постигна нов брейк – този път на нула, за да излезе напред в резултата с 3:2. Но Воскобоева върна и него при 4:4, след което и поведе за първи път в двубоя. После Пиронкова сервираше за оставане в сета. Тя поведе с 30:0, но допусна нов пробив, с който загуби частта. Тя продължи 42 минути.

Във втората 24-годишната Цветана беше пробита от 57-ата в света съперничка за 2:4. В осмия гейм тя спаси два мачбола, а после успя да върне пробива при 4:5. Пиронкова сервираше за изравняване на резултата, но Воскобоева поведе с 40:15 и затвори мача в своя полза.

За участието си на Australian Open българката заслужи 100 точки за световната ранглиста, където е №47 в момента. Тя защити точките си от миналата година и не се очаква голямо разместване при публикуване на класацията на 30 януари.

Следващото участие на Цветана Пиронкова трябва да е с отбора на България на турнира Fed Cup в Ейлат, Израел, през първата седмица на февруари.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини