Димитров – Шарди 4:6, 6:3, 3:6



16-01-2012 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Григор Димитров отстъпва с 4:6, 6:3, 3:6 на французина Жереми Шарди в двубой от първия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн.

Гришо избра да сервира, но още в първия гейм трябваше да спасява две поредни точки за пробив, преди да спечели подаването си срещу своя приятел от академия „Муратоглу”. В седмия отново Шарди стигна на два пъти до възможност за брейк, но хасковлията пак се защити и с малко шанс. Той отрази първата опасност след като топката закачи мрежата, а при втората бекхендът му кацна точно на крайната линия. Веднага след това Димитров поведе с 40:0 при сервис на французина, но загуби пет поредни разигравания. Българинът загуби концентрация и беше пробит за 4:5. След това Шарди сервираше за сета и го затвори с гейм на нула след 37 минути игра.

Григор спаси точка за пробив и в първия гейм на втората част, а в следващия на свой ред пропусна възможност да поведе с 2:0. Димитров продължи да настоява и постигна брейк за 3:1. При 5:3 78-ият в света българин подаваше за изравняване на частите и успя при втората си възможност, след като топката от форхенд на Шарди спря в мрежата.

В този период се видя, че двамата тренират заедно от дълго време и практически е невъзможно да се изненадат с каквото и да е.

Цели четири точки за пробив трябваше да отрази хасковлията, преди да измъкне подаването си за 2:2 в третия сет. Веднага след това Гришо на свой ред поведе с 40:0, но не успя да пробие при също четири възможности. За съжаление в шестия гейм 24-годишният тенисист от По успя да постигне брейк. В следващия гейм Димитров стигна до точка за връщането му, но Шарди се спаси с ас на втори сервис. Така при 2:5 първата ни ракета подаваше за оставане в частта. Той отрази два сетбола, преди да вземе гейма. После французинът сервира на нула, за да вземе сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини