Пиронкова с едно място нагоре



15-01-2012 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова прогресира с една позиция в новата световна ранглиста на тенисистките, която влиза в сила от 16 януари, но беше публикувана днес. Първата ни ракета вече е №47 в класацията на WTA. При мъжете Григор Димитров се смъкна с две позиции.

Стъпката нагоре на Цеци се дължи на класирането й за втория кръг на турнира в Хобарт, с което спечели 29 точки актив. Както е известно Пиронкова започва утре участието си на Откритото първенство на Австралия. На осми корт в Мелбърн тя ще играе срещу индийската тенисистка Саня Мирза, която пък е с една позиция надолу и е вече №106 в световната ранглиста.

Диа Евтимова и Елица Костова запазват съответно 155-ото и 157-ото си място в класацията. Веднага след Australian Open обаче Костова отново ще стане втора ракета на България, защото взе 40 точки от квалификациите в Мелбърн, срещу две на Евтимова, и няма какво да защитава от миналия януари, когато Диа игра на турнири на ITF в Съединените щати.

При мъжете Григор е вече №78. Българинът ще играе в мача преди Цветана на същия осми корт утре срещу Жереми Шарди от Франция, който запази 82-ото си място в ранглистата на АТР.

За да не падне в класацията, Димитров трябва да стигне поне до трети кръг в Австралия. Миналата година той стартира от квалификациите като №105 в света, записа четири победи и отпадна във втория кръг на основната схема от Станислас Вавринка. Така че хасковлията има да защитава 70 точки от 2011 година.

За участието на Откритото първенство на Австралия Гришо взема 10 точки. Победа над Шарди ги прави 45, а успех и във втория кръг вече носи 90 точки за класацията.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини