Цеци срещу Мирза, Гришо пак с Шарди



13-01-2012 00:00 | Станко Димов
Приличен жребий изтеглиха най-добрите ни тенисисти Цветана Пиронкова и Григор Димитров за първия турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия в Мелбърн.

Цеци излиза в първия кръг срещу една от последните влезнали директно в основната схема - индийката Саня Мирза - Малик. Тя е №105 в световната ранглиста, където пловдивчанката е 48-а сега.

Пиронкова не е играла никога срещу Мирза. При успех 24-годишната националка ще очаква победителката от двубоя на №28 в схемата Янина Викмайер (Белгия) с представящата Казахстан рускиня Галина Воскобоева.

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще играе с французина Жереми Шарди. Двамата се срещнаха на старта на Roland Garros миналата година и хасковлията отстъпи с 2:6, 4:6, 4:6. Гришо и Шарди тренират в академията "Муратоглу". Те бяха заедно и на предсезонния лагер на остров Мавриций.

В момента Гришо е №76 в света, а френският тенисист е 82-и. При победа 20-годишната ни първа ракета ще се натъкне най-вероятно на десетия поставен Николас Алмагро от Испания, който играе с коварния поляк Лукаш Кубот.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини