Чехия спечели „Хопман къп”



07-01-2012 00:00 | Станко Димов
Отборът на Чехия е новия носител на титлата в първенството за смесени състави „Хопман къп” в Пърт, Австралия. От 10 мача в турнира Петра Квитова и Томаш Бердих загубиха само един – срещу Цветана Пиронкова и Григор Димитров на
смесени двойки.

На финала на 24-ото издание на състезанието чехите преодоляха безапелационно Франция с 2-0 победи. Първо втората в света Квитова надигра деветата Марион Бартоли със 7:5, 6:1. След нея Бердих, №7 в ранглистата, се справи с Ришар Гаске със 7:6(5), 6:4. Мачът на микс не се изигра, защото шампионът беше вече ясен.

Това беше втора „Хопман къп” за отбора на Чехия. През 1994 г. Яна Новотна и Петър Корда вдигнаха трофея. Така славяните станаха шестия състав с повече от една титла след Съедините щати с 6, Словаки и Испания с по 3, Германия и Швейцария с по 2. Мануела Малеева донесе първата купа на швейцарците заедно с Якоб Хласек през 1992 г.

„Имах хубав мач срещу Возняцки, но днес срещу Марион играх още по-добре. Винаги е трудно да се изправиш срещу топтенисистка. Чудесно е, че започнахме сезона с титла. Искам да благодаря на Томаш, защото без него нямаше да спечелим. Ти беше невероятен, а освен това се забавлявахме много на корта”, коментира с усмивка Петра Квитова следнаграждаването.

Съставът на България при дебюта си взе почетното трето място в крайното класиране след победи над шампионите от миналата година Съединени щати и Дания.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини