Цеци: Българите сме навсякъде!



06-01-2012 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България при жените Цветана Пиронкова остана доволна от представянето си на "Хопман къп". Тя записа три загуби на сингъл, но спечели заедно с Григор Димитров в мачовете срещу Чехия, Дания и Съединените щати. Тя благодари и на публиката в Пърт.

"Ние, българите, сме навсякъде! Публиката ни помогна много, за да се представим добре през цялата седмица. Турнирът беше невероятно изживяване и опит за мен. Изиграх страхотни мачове заедно с Григор. Той е велик и ще става още-по-добър", заяви Цеци след успеха над Съединените щати с 2-1.

Пиронкова ще играе срещу квалификантка в първия кръг на турнира в Хобарт с награден фонд 220 000 долара, който стартира на 8 януари. При успех, 24-годишната пловдивчанка ще има за съперничка победителката от двубоя между Моника Никулеску и Анна Чакветадзе. Румънката победи Цветана миналата година във втория кръг на Australian Open.

Григор Димитров пък ще участва в квалификациите в Сидни. В първия кръг 20-годишният хасковлия, който на "Хопман къп" записа общо 5 победи от 6 мача, излиза срещу Юрген Цоп от Естония. При успех Гришо очаква победителя от срещата между Карол Бек (Словакия) и Адам Фини (Австралия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини