Федерер срещу Цонга в Доха



05-01-2012 00:00 | Станко Димов
Вторият поставен на турнира по тенис в Доха, Катар, Роджър Федерер ще се срещне на полуфиналите с Жо-Вилфред Цонга от Франция. Водачът Рафаел Надал също продължава напред.

Швейцарския ас имаше доста трудности срещу Андреас Сепи от Италия, но го преодоля с 6:3, 5:7, 6:4 след един час и 37 минути игра.

Във втората част 38-ият в света Сепи поведе с 5:1 гейма, но Федерер успя да изравни резултата. След това обаче 27-годишният италианец направи още един брейк и взе сета. Роджър направи брейк в началото на решителната част и така спечели двубоя.

От своя страна Цонга беше много по-категоричен. Той се наложи над Алберт Рамос от Испания с 6:2, 6:1 за малко повече от един час. Тенисистът от Льо Ман направи пет пробива в двубоя, а не допусна нито един.

Рафа Надал успя да се наложи над руснака Михаил Южни с 6:4, 6:4 след един час игра. В първата част левичарят от Манакор проби в петия гейм и това бе достатъчно. Във втората Надал дръпна с 4:1 след два брейка. Южни върна единия, но не успя да направи нищо повече.

На полуфиналите Рафа очаква победителя от срещата между Гаел Монфис от Франция и сърбинът Виктор Троицки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини