Григор е вторият най-млад в Пърт



05-01-2012 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров е вторият най-млад играч в 24-ото издание на световното първенство за смесени отбори "Хопман къп". Само на 20 години с класиране под №76 в световната ранглиста, българинът победи датчанина Фредерик Нилсен и вкара мача си срещу световния № 7 Томаш Бердих в три сета още при първото си участие в Пърт, коментира уебсайтът на турнира в обширен материал днес.

Димитров си партнира в отбор с друго младо оръжие - Цветана Пиронкова, като младият тандем на няколко пъти през тази седмица загатна за многообещаващи успехи. В понеделник те загубиха от звездния отбор на Чехия, но след това се завърнаха в играта след успех над Дания с 2-1 в сряда и запазиха шансове за класиране на финала в събота, посочва още уебсайтът на "Хопман къп".

В решителния мач в петък от 11:00 часа наше време Димитров и Пиронкова ще се изправят срещу американците Бетани Матек-Сандс и Марди Фиш. При победа над САЩ и успех на Дания над Чехия българите ще играят на финала.

"Мисля, че е наистина трудно при мъжете. Когато бях №1 при юношите, си мислех, че вече съм там, но се оказа, че дори не съм бил близо. Трябваше да намеря начин да подобря играта си и да намеря правилната стратегия и правилния подбор на удари. Все още имам да извървя дълъг път", заяви Гришо пред интернет страницата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини