Петима българи на Australian Open



19-12-2011 00:00
Петима български тенисисти ще участват на Откритото първенство на Австралия, чиято основна схема стартира на 16 януари 2012 година. Направо в нея се включват първите ни ракети Цветана Пиронкова и Григор Димитров.

В квалификациите в Мелбърн, които започват от 10 януари, ще се включат Елица Костова и Диа Евтимова. Костова е №1 52 в публикувана днес световна ранглиста, а Евтимова е четири места след нея. Пиронкова запазва №46 в класацията. При девойките в квалификациите ще участва Виктория Томова.

От първите 100 в ранглистите при мъжете и жените за момента само 13-ия Робин Сьодерлинг и 69-ата Алиса Клейбанова са заявили, че няма да играят в първия за годината турнир от Големия шлем.

При дамите след контузии се завръщат защитаващата титлата си Ким Клайстерс и петкратната шампионка Серина Уилямс. Водачка в схемата ще бъде световната номер едно Каролине Возняцки. 108 тенисистки влизат директно в основната схема. В тях са включени Тимеа Бачински и Анна Чакветадзи, които са по-назад в класирането, но използват "защитена ранглиста", защото са лекували травми дълго време. Винъс Уилямс изпадна до №105, но успява също да влезе директно в схемата.

При мъжете шампионът Новак Джокович ще е първи поставен. 104 влизат по ранглиста. Сред тях са обаче са връщащите се след контузии Томи Хаас, Фернандо Гонсалес, Бенямин Бекер и Пол-Анри Матийо.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,989,865

Official Website | Livescore
Други новини