Четирима тенисисти спорят за №1 в спорта



11-12-2011 00:00 | Станко Димов
Общо четирима тенисисти са номинирани за номер едно в света на спорта. Себастиан Фетел, Новак Джокович, Рожър Федерер, Лионел Меси и Кадел Еванс са фаворити сред кандидатите за приза. При дамите Каролине Возняцки и Петра Квитова са сред фаворитките. Анкетата се организира от Международната асоциация на спортните журналисти (АIPS).

Джокович завърши впечатляващ сезон в мъжкия тенис, започвайки с победа в Откритото първенство на Австралия. В края на годината сърбинът вече имаше три титли от турнирите на Големия шлем, а като цяло беше заработил рекордните 12.6 милиона щатски долара от наградни фондове.

Меси е фаворит за спечелването на "Златната топка", след като изведе футболния Барселона до титла в Испания и в Шампионската лига, докато Себастиан Фетел стана най-младият двукратен победител във Формула 1.
Еванс пък спечели "Тур дьо Франс".

Сред останалите номинирани са лекоатлетите Блейк Йонас и Юсейн Болт, шампионът в MotoGP Кейси Стоунър, сензацията в северните дисциплини Петер Нортхуг, плувецът Райън Лохте, хандбалистът Тиери Омейер и баскетболистът Дирк Новицки.

Сред номинираните при жените са лекоатлетките Сали Пиърсън и Вивиан Шерюйот, състезателката в северните дисциплини Марит Бьорген, тенисистките Петра Квитова и Каролин Вознячки, плувкинята Федерика Пелегрини и футболистката Хомара Сава.

За приза за най-добър отбор с най-големи шансове са националният тим по ръгби на Нова Зеландия, футболният и хандбалният Барселона и бразилският национален състав по волейбол.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини