Стоева донесе първа евротитла на България



27-11-2011 00:00 | Станко Димов
Стефани Стоева стана европейска шампионка по бадминтон до 17 години в Калдас де Раиня, Португалия. Състезателката от Хасково донесе първа титла на България от първенство на континента във всички възрасти.

На финала 16-годишната Стоева, която беше водачка в схемата, не даде никакъв шанс на поставената под №3/4 датчанка Юли Фине-Ипсен и я победи с категоричното 21:11, 21:9 след само 20 минути игра. Така Стефани завърши турнира и взе златото без загубен гейм като нито една съперничка не успя да спечели повече от 13 точки срещу нея.

За възпитаничката на треньора Станимир Бойчинов това е втори медал от европейско първенство. През ноември 2009 година Стефани и по-голямата й сестра Габриела Стоева взеха бронзово отличие на двойки на шампионата на 17-годишните в Словения.

Преди историческия успех на Стефани Стоева най-доброто класиране за българския бадминтон беше на примата Петя Неделчева. Тя се окичи със сребърен медал от европейското първенство за жени и мъже в Манчестър през 2010 година. Петя и рускинята Анастасия Руских играха финал на двойки жени.


Снимка: Каролина Зографова

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини