Острова ликува: Мъри е сигурен за финалния "Мастърс"



14-10-2010 13:20 | Станко Димов

Анди Мъри си гарантира място на финалния "Мастърс" турнир в Лондон, където ще се изправят 8-те най-добри тенисисти в света. Това стана фанкт, след като по-рано днес първата ракета на Великобритания се класира за 1/4-финал на турнира в Шанхай.

 

Шотландецът стана четвъртият топ играч, след Рафаел Надал, Новак Джокович и Роджър Федерер, който ще бъде в зала "The O2" в Лондон в края на ноември.

 

"Страхотно е, че си осигурих място на Големия финал. Отново ще играя пред родна публика, срещу мен ще бъдат най-добрите в света, определено ще е уникално изживяване.

 

"Миналата година организацията бе на повече от високо ниво, въпреки че Лондон бе домакин за първи път. Сигурен съм, че и сега всичко ще е неповторимо", коментира Мъри.

 

През лятото Анди Мъри спечели своята 15-та титла, след като триумфира в турнира Роджърс Къп, който е от "Мастърс 1000". В Торонто Мъри влезе в историята и по друг показател - стана едва петият в света, побеждавал последователно Надал и Федерер на един турнир.

 

През годината шотландецът има и два финала - на Australian Open и в Лос Анжелис, както и полуфинал на Уимбълдън. 23-годишният Мъри ще участва за трети пореден сезон във финалния Мастърс. До момента най-доброто му постижение е полуфинал (2008).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини