Ферер наказа и Джокович



23-11-2011 00:00 | Станко Димов
Чехът Томаш Бердих се наложи трудно с 2:6, 6:3, 7:6(6) срещу Янко Типсаревич във втория си мач от група „А” на заключителния турнир на най-добрите в Лондон. Успехът в зала „О2 Арина” запази шансовете на победителя да се класира на полуфинал. Но в късния мач Давид Ферер показа отлична форка, като се наложи над световния номер едно Новак Джокович и записа втори успех.

Както е известно сърбинът замени контузения Анди Мъри. Двубоят беше равностоен, с драматичен третия сет, в който Типсаревич имаше мачбол, но в крайна сметка загуби.

В първия сет доминираше очилатият белградчанин, във втория – Бердих. В третата част мина без пробиви. Закономерно се стигна до тайбрек. В него Янко Типсаревич поведе с 6:5 точки и имаше точка за спечелване на двубоя. Не успя, а веднага след това направи и двойна грешка. Така чехът стигна до мачбол и триумфира.

Ферер се справи с Джокович с категоричното 6:3, 6:1. Ноле,подобно на Мъри и Надал, изглеждаше унил и без игрови тонус. В последния кръг на група "А" Джокович играе с Типсаревич, а Ферер - с Бердих. След успеха на испанеца тази вечер, може да се получи ”въртележка”, в която Джокович, Ферер и Бердих да са с по две победи и загуба.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини