Испания и Аржентина с най-доброто за финала



23-11-2011 00:00 | Станко Димов
Бяха обявени номинациите за финала на турнира Davis Cup, който противопоставя Испания и Аржентина. Двубоят за титлата е от 2 до 4 декември на Олимпийския стадион в Севиля на червен корт.

Двамата капитани - Алберт Коста на Испания и Тито Васкес на Аржентина, ще разчитат на най-доброто, с което разполагат. Те не са направили абсолютно никакви промени, в сравнение със съставите, които спечелиха в полуфиналите. Иберийците се наложи с 4-1 над Франция в Кордоба, а южноамериканците надиграха шампиона Сърбия с 3-2 в Белград.

Коста е повикал Рафаел Надал, Давид Ферер, Фелисиано Лопес и Фернандо Вердаско. Васкес ще разчита на Хуан Мартин дел Потро, Хуан Монако, Давид Налбандян и Хуан Игнасио Чела.

Двата отбора ще се изправят за четвърти път един срещу друг. До момента Испания е спечелила три пъти. Двубоите са били през 1926, 2003 и 2008 година. Последният мач пак беше финал и се игра в Аржентина. Тогава се разрази голям скандал в тима на домакините, защото Налбандян обвини Дел Потро, че е лигльо и се заговори, че дори го е понатупал в съблекалнята.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини