Федерер унищожи Надал за час и е на полуфинал



22-11-2011 00:00
Защитаващият титлата си от заключителния турнир на най-добрите на АТР Роджър Федерер записа най-бързата си победа срещу архисъперника Рафаел Надал. В двубой от група „Б” който беше повторение на финала от миналата година рекордьорът по титли от Големия шлем се разправи с испанския левичар с 6:3, 6:0 след точно един час игра. Така Роджър си осигури класиране на полуфинал предсрочно.

Федерер стигна до пробив в шестия гейм. Той поведе с 40:0 и успя след това в едно маратонско разиграване с над 20 удара. Така швейцарецът поведе с 4:2, а веднага след това и затвърди. При 5:3 Роджър подаваше за сета и го направи безапелационно, като приключи частта за 31 минути.

Петкратният шампион от мастърсите започна с пробив и втория сет. На Федерер продължаваше да му се получава всичко – сервис, ретур, форхенд, и той направи втори брейк за 3:0. Последна ново успешно затвърждаване – този път на нула. Крахът на Надал стана пълен, когато 30-годишният баща на близначки проби за трети път и сервираше за спечелване двубоя и място на полуфинал в Лондон. Поведе с 40:15 и затвори при първия мачбол.

В четвъртия мач между двамата колоси тази година Федерер записа първи успех. В общото им съперничество Рафа води вече със 17-9 победи.

В другия двубой от група „Б” Жо-Вилфред Цонга от Франция на практика елиминира Марди Фиш, като победи американеца със 7:6(4), 6:1. Така Цонга има победа и загуба а Фиш е с две поражения. Французинът и Надал в директен двубой в четвъртък ще определят втория полуфиналист от групата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини