Стомах измъчи Рафа, спечели с тайбрек



21-11-2011 00:00 | Станко Димов
Финалистът в заключителния турнир на АТР от 2010 година Рафаел Надал започна участието си в лондонската зала „О2 Арина” с труден успех. Водачът в група „Б” от Испания се наложи над американеца Марди Фиш с 6:2, 3:6, 7:6(3) след два часа и 55 минути игра.

В първия сет Рафа беше безапелационен и след два пробива затвори частта в своя полза. Във втората 29-годишния Фиш заигра по-агресивно, а съперникът му започна да прави повече грешки и да изглежда изтерзан.

В решителния сет 25-годишният левичар от Манакор поведе с 2:0, но осмият в световната ранглиста върна веднага пробива. След това двамата си размениха по още един брейк. В десетия гейм Надал стигна до два мачбола на сервис на Марди, но не успя. Закономерно се стигна до тайбрек в който Рафа взе аванс от началото и спечели убедително.

„Третият сет беше луда работа. Чувствах се много зле, имах стомашни болки от началото му. Имах сериозен късмет, че спечелих! Ядох паста и сьомга в хотела преди срещата – нищо необичайно. Не знам на какво се дължат проблемите”, разкри Рафаел след мача.

Във вторник Надал излиза срещу Роджър Федерер в повторение на финала от миналата година. Федерер надигра Жо-Вилфред Цонга в първия мач от групата с 6:2, 2:6, 6:4.

Днес са мачовете от Група „А”. От 16 часа (българско време) играят Анди Мъри и Давид Ферер. Не преди 22 ч. е двубоят на световния номер едно Новак Джокович срещу Томаш Бердих.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини