Федерер за девети път е №1 за феновете



19-11-2011 00:00 | Станко Димов
Швейцарецът Роджър Федерер получи две от наградите в мъжкия тенис, въпреки не особено успешния по неговите стандарти сезон. Така 30-годишният играч има вече 22 награди от АТР World Tour Awards. Призовете бяха обявени в Лондон днес.

За девети пореден път Федерер е избран за най-добър в гласуването на феновете. Освен това за седми път бащата на близначки взе приза за спортсменство на името на големия Стефан Едберг. За тази награда гласуват професионалните тенисисти.

„Една от причините, поради която играя този спорт са точно запалянковците. Изключително съм развълнуван от тяхното признание, то значи много за мен. Искам да благодаря и на моите колеги за приза за честна игра. Той носи името на моя кумир от детските години Едберг, което го прави още по-значим за мен”, заяви
Роджър на официалната си страница в интернет.

Безспорният номер едно на сезона Новак Джокович бе определен за тенисист на сезона. Двойка на 2011 година станаха близнаците Боб и Майк Брайън.

За завръщане на годината бе отличен Хуан Мартин дел Потро. Аржентинецът започна сезона като №258, а го завърши 11-и. Завърналият се след контузия играч спечели турнирите в Ещорил и Делрей Бийч.

За новак на сезона бе определен канадецът Милош Раонич. Той спечели титлата в Сан Хосе и стана първият канадец с трофей в АТР от 16 години насам. В момента Раонич, който е само на 20, е №31 в света.

За най-голям прогрес наградата получава 28-годишният Алекс Богомолов, който е на път да смени американския паспорт с руски. Той прелетя през сезона 133 места до №33.

Рафаел Надал също не остана с празни ръце. Испанският левичар взема приза „Артър Еш” за активно участие в благотворителни дейности чрез своята фондация.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини