Надал: В Лондон винаги съм мотивиран



19-11-2011 00:00 | Станко Димов
Вторият в световната ранглиста Рафаел Надал обяви на пресконференция в Лондон, че е готов да завържи сезона мажорно. Рафа е в група „Б” на турнира на осемте най-добри тенисисти ATP World Tour Finals заедно с Роджър Федерер, Жо-Вилфред Цонга и Марди Фиш, срещу когото ще изиграе първата си среща в неделя в зала „О2” в британската столица.

„Остава да изчакаме само един ден, за да видим в каква форма се намирам всъщност. Когато си пропуснал турнири е трудно веднага да намериш правилния състезателен ритъм. Но най-важното за мен е да покажа качествена игра. Ако стартирам успешно, в следващите срещи би ми било по-лесно”, заяви миналогодишният финалист в турнира.

Испанският левичар разкри, че заради загубата от Флориан Майер на турнира в Шанхай е решил да си вземе почивка, за да се възстанови физически и психически.

„Искам да приключи година с положителни емоции. Мисля, че съм в добра форма, кортът в „О2” е един от най-добрите в света. Трудно ми е да намеря по-голяма мотивация. В Лондон винаги съм въодушевен и ще ми бъде отново много приятно да изляза в пълната със зрители зала”, заяви Надал пред официалния сайт на АТР.

Програмата за първите два дена от турнира
Неделя
От 16 ч (българско време)
Роджър Федерер – Жо-Вилфред Цонга
Не преди 22 ч
Рафаел Надал – Марди Фиш

Понеделник
От 16 ч
Анди Мъри – Давид Ферер
Не преди 22 ч
Новак Джокович – Томаш Бердих.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини