Григор сред „заподозрeните” за пробив през 2012 г.



19-11-2011 00:00
Българинът Григор Димитров попадна в класацията на американския сайт Bleacher Report за тенисисти, които се очаква да направят сериозен пробив през 2012 година. Авторът Ерик Уолюлис поставя хасковлията редом до Кеи Нишикори, Райън Харисън, Милош Раонич, Бърнард Томич и Доналд Йънг. Ето и коментарът за Гришо.

Провъзгласен за Следващия Федерер от някои, Димитров е може би най-талантливият в тази листа. С елегантен бекхенд с една ръка и безгрешно движение при сервис, без съмнение от естетическа гледна точка играта му е красива. Но може ли наистина да се смята за забележителен тенисист?

Силни страни
Талант. Виждал съм удари като на Федерер, при които той постига уинър от позиция, в която ми е изглеждало, че той дори няма да успее да стигне до топката. Има страхотно чувство към корта и забележителен нюх към ритъма на играта, а това са безспорно сериозни оръжия.

Слаби страни
Въпреки че притежава тези оръжия, за съжаление те не са нещо, което е необходимо за успех в модерната игра. Тя може да бъде видяна по-скоро при Нишикори, който безапелационно покрива целия корт и прави много малко грешки в целия мач, без значение, че няма много печеливши удари. Ако Димитров иска да постигне успехи за в бъдеще, смятам че би трябвало да работи повече в този аспект на играта.

Ще реализира ли потенциала си?
Зависи. Видяхме Гаске, който имаше същия природен талант, но който никога не работи достатъчно върху своята физическа форма и издръжливост и по този начин става лесна плячка на съперници като Джокович или Ферер. Обичам да гледам Григор Димитров, но ако иска да печели титли от големи турнири, то трябва да работи за кондицията си и да се научи да играе в защита.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Shanghai Rolex Masters
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Шанхай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,298,535

Official Website | Livescore
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Други новини