БФТ подписа с IMG Media за Турнира на шампионките



17-11-2011 00:00 | Станко Димов
Българската федерация по тенис подписа тригодишен договор с IMG Media за международното разпространение на телевизионните права на Турнира на шампионките. На официалната церемония по парафирането на контракта днес в БНТЦ „Карлсберг” присъстваха президентът на БФТ Стефан Цветков и Виктор Блъндъл, вицепрезидент Продажби за Източна Европа, Гърция, Турция и Кипър на IMG Media.

„За нас е голяма чест, че през следващите 3 години ще си партнираме с IMG Media. Това е изключително голяма компания със сериозно международно влияние, която присъства не само в тениса, но и в голфа, колежанският спорт, ръгби и други. Започваме едно стратегическо партньорство, което със сигурност ще допринесе за успешните реализация на нашите начинания”, каза президентът на БФТ Стефан Цветков.“Нашите партньори от IMG Media имат пълните права за международното дистрибутиране на картината от България. Планираме и подготовката на кратък филм, който ще промоцира София като туристическа и културна дестинация, който да бъде разпространен с помощта на IMG Media по целия свят, преди самото начало на турнира”.

Партньорът на БФТ - IMG Media е подразделение на световния гигант в спортния мениджмънт IMG. Оперира на световния пазар от 50 години и развива в бизнеса си в над 30 страни. „В областта на тениса работим от много години, като във времето наши клиенти са били играчи като Макенроу, а днес - Федерер, сестрите Уилямс и много други. Държим правата за всички турнири от Големия шлем”, коментира Виктор Блъндъл. Той сподели, че е много доволен от начина на работа на БФТ. „Намирам стратегията и вижданията на вашата федерация, както за турнира, така и въобще за развитието на българския тенис за отлични! Радвам се, че през следващите 3 години ще работим с една бързо развиваща се и модерно мислеща федерация”.

Турнирът на шампионките на WTA, който БФТ ще организира, e с награден фонд 750 000 долара и е едно от най-значимите събития в календара на Женската тенис асоциация (WTA). До края на годината тенис федерацията ще представи организационния комитет и логото на турнира, а в навечерието на 2012 година ще стартира и неговият уебсайт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини