Джокович загуби сет от Троицки, Федерер убедителен



10-11-2011 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно в мъжкия тенис Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на турнира в парижката зала "Берси", който е от категорията "Мастърс 1000". Това направиха също Анди Мъри и Роджър Федерер.

Той се наложи в сръбския сблъсък над своя приятел Виктор Троицки с 4:6, 6:3, 6:1. Ноле загуби първия сет, но във втория направи ранен пробив и оттук до края на даде инициативата на своя сънародник.

"За съжаление ми бяха нужни още няколко дни почивка, но нямаше откъде да ги взема. Надявам се да съм напълно готов за Лондон. Там ще бъде венецът на целия сезон. Надявам се да се представя добре там и след това отивам на почивка на тропически остров и без ракета", заяви след успеха 24-годишният белградчанин.

Следващият съперник на Джокович ще бъде определен в двубоя между шестия в схемата Жо-Вилфред Цонга от Франция и Андреас Сепи от Италия.

Цонга, който спечели състезанието през 2008 година, вече е сигурен за заключителния турнир на осемте най-добри тенисисти, който ще започне в лондонската зала "О2" на 20 ноември. Това стана факт, след като Томаш Бердих надигра Янко Типсаревич със 7:5, 6:4. Чехът също е сигурен за британската столица.

В друг двубой вторият поставен Анди Мъри разнебити своя адаш Анди Родик с 6:2, 6:2. Британецът направи по два пробива във всеки сет, за да запише 22-а поредна победа. На четвъртфинал Мъри излиза срещу Бердих.

Роджър Федерер пък бе категоричен срещу Ришар Гаске и спечели с 6:2, 6:4. На четвъртфинал швейцарецът се изправя срещу Хуан Монако от Аржентина, който елиминира Марди Фиш, който се отказа заради контузия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини