Мелцер разкри ключа за победа над Надал



14-10-2010 17:24 | Николай Драгиев

Юрген Мелцер остана повече от щастлив след победата си с 6-1, 3-6, 6-3 над Рафаел Надал в Шанхай.

Той призна, че авантюристичният му атакуващ стил е довел до крайния успех.

"Ключът бе в това да го поставям непрекъснато под напрежение," обясни австриецът, който взе едва 10-а победа в 43 мача с играчи от топ 10.

"Убийствено е да го оставиш да покаже неговата игра. Така винаги ще бъдеш изоставащ. Ако той започне да доминира със своя форхенд, става невъзможно да го победиш. Твърде добър е," коментира още Мелцер.

"Опитвах да взимам топката рано. Освен това сервирах прекрасно, най-вече в тежките моменти. Изпълних своя план да го поставя под напрежение най-вече върху форхенда му."

Мелцер призна, че се е поучил от предишните си три загуби срещу Надал и това е била причината да победи.

"Наистина научих много от предишните ми загуби. Изиграх чудесен мач срещу него на "Ролан Гарос", нищо че загубих в три сета. Беше равностоен мач, но клеят е най-добрата му настилка."

Освен всичко Мелцер може да стане първият участник на финалния "Мастърс Къп", както на сингъл, така и на двойки от 1990 г. насам. "Ако бъда честен ще бъде прекрасно. Ще ми е доста натоварено.

"За да се случи това обаче има куп обстоятелства. Все още съм много далеч, тъй като ме делят 900 точки до осмия в ранглистата. Ще бъде супер да успея," завърши Мелцер, който има прекрасен шанс за полуфинал в Шанхай, тъй като играе с Хуан Монако в следващата фаза.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини