Федерер може да влезе в парламента



27-10-2011 00:00 | Станко Димов
Бившият номер едно в мъжкия тенис Роджър Федерер събра достатъчно гласове, за да влезе в парламента на Швейцария. Куриозното в случая е, че рекордьорът по титли от Големия шлем изобщо не се е кандидатирал.

Според избирателната система на алпийската държава, ако хората те запишат като техен кандидат по своя инициатива, можеш да попаднеш в народното събрание. Единственото условие е да те издигнат хора от кантона, в който живееш. Така 132-ма избиратели от градчето Волерау от кантона Швиц зачеркнали от бюлетината всички политици и написали името на знаменития си сънародник Федерер.

Така Роджър изведнъж се оказал парламентарист. Засега той не е коментирал ситуацията. Може би великият тенисист обмисля офертата, защото кариерата на 30-годишния баща на близначки тази година е в застой. Той има само една титла – в Доха, и игра два финала – в Дубай и на Roland Garros. Като капак Федерер се свлече до неподхождащото му четвърто място в ранглистата.

Роджър вече е в родния си Базел. Днес на специална церемония на негово име беше наречен експрес. Върху локомотива е изрисуван ликът на големия шампион.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини