Азаренка започна с успех, Шарапова се отказа



26-10-2011 00:00 | Станко Димов
Виктория Азаренка стартира с категорична победа участието си в Бялата група на турнира на осемте най-добри тенисистки, който се провежда в Истанбул и е с награден фонд 4,9 милиона долара. Състезателката от Беларус победи Саманта Стоусър с категоричното 6:2, 6:2 за един час и 18 минути игра и завърза положението в карето максимално. На Ли пък се наложи над Шарапова в същата група, след което рускинята се отказа от по-нататъшно участие. Това означава, че Возняцки ще посрещне отново Нова година като водачка в ранглистата.

Вика направи по два пробива във всеки сет и изглеждаше доста по-свежа от австралийската си съперница, която снощи преодоля в две части Мария Шарапова. Така Азаренка вече води с 5-0 в двубоите си срещу Стоусър.

Саманта не е загубила шансове да се класира на полуфинали в Турция. За целта шампионката от US Open трябва да преодолее победителката от Roland Garros На Ли.

Китайката игра срещу Мария Шарапова и я победи със 7:6(4), 6:4. Рускинята поведе с пробив за 3:2, а в седмия гейм изпусна две нови точки за брейк. На се спаси, а после и върна пробива, за да се стигне до тайбрек. В него Маша поведе с 4:0, но след това азиатката наниза седем поредни точки, за да спечели сета със 7:6(4). Във втория На Ли поведе с 5:2, но Мария върна единия пробив. При 4:5 Шарапова стигна до две възможности за връщане и на втория, но азиатката успя да ги спаси, стигна до мачбол и триумфира след грешка на опонентката.

След двубоя Шарапова обяви, че контузията в глезена не й позволява да играеповече. Не нейно място за мача срещу Виктория Азаренка ще излезе Марион Бартоли.

В късният мач от Червената група играят Каролине Возняцки и Вера Звонарьова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини