Дейвид и Готие с титлите в Доха



23-10-2011 00:00 | Станко Димов
Водачката в схемата при жените на големия турнир по скуош в Доха, Катар, Никол Дейвид и французинът Грегори Готие спечелиха титлите.

Звездата от Малайзия взе трофея за втори пореден път и общо пети. На финала Дейвид се справи много лесно с ирландката Маделин Пери с 11:2, 11:7, 11:3 за 33 минути игра.

Първият гейм продължи само седем минути и в него азиатката показа изключителна бързина и акуратност при ударите. Пери оказа някаква съпротива във втория, когато от 2:5 стигна до 6:7 точки, но след това Никол отново влезе в серия и до края на мача всичко беше One woman show.

Мъжкият финал беше далеч по-оспорван. Шестият поставен Готие надигра четвъртия в схемата Джеймс Уилстроп от Англия с 11:8, 11:7, 2:11, 11:8 за час и 10 минути на игрището. Така Грегори взе първа титла от Световните серии от повече от две години и половина.

Скуошистът от Екс-ан-Прованс започна отлично двубоя и бурно подкрепян от публиката поведе с 2-0 гейма. В третия Уилстроп настъпи газта, а французинът за момент загуби концентрация и намали резултата. Англичанинът продължи с добрата си игра и в четвъртия гейм. В него той поведе с 4:1 и 7:4 точки и изглеждаше близо до изравняването на общия резултат. Отново феновете обаче дадоха импулс на 28-годишният Грег и той стигна до 8:8 точки. После спечели и следващите три разигравания и вдигна победоносно ръце.

„С Джейми играем още от юноши и се познаваме отлично. Той е невероятен джентълмен на корта. Радвам се, че победих днес, не беше лесно. Доха вече е моят втори роден дом – идвам тук от 16-годишен. Благодаря на публиката, без нея не бих успял”, каза след финала Грегори Готие.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини