Григор прегази янки в Стокхолм



19-10-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров се справи с лекота с американеца Райън Суитинг, за да се класира за втория кръг на турнира в зала в Стокхолм, който е от категорията "АТР 250" и с награден фонд 600 000 евро. Хасковлията се наложи с 6:3, 6:1 за един час и 13 минути игра.

В първата част Гришо осъществи един пробив за 3:1 гейма. След това хасковлията стигна до сетбол при 5:2, но американецът успя да се защити. В следващия гейм обаче Димитров бе безапелационен и затвори частта след 40 минути игра.

Окрилен от успеха българинът стартира втория сет с два пробива и стигна много бързо до 4:0 в своя полза. След това при 1:5 Суитинг бе принуден да сервира за оставане в двубоя.72-ият всвета янки тръгна с 30:0, но Димитров стигна до мачбол. При последвалото разиграване той завърши ефектно с бекхенд по правата и стисна победоносно юмрук.

Четвъртфиналистът от Мюнхен, Ийстборн и Банкок постигна четири пробива от 12 възможности и даде на опонента си само един шанс, който отрази. Гришо приключи с шест аса и две двойни грешки при 58 процента вкаран първи сервис.

За класирането си на осминафиналите Григор Димитров заслужи 20 точки за световната ранглиста, където е №70 сега, както и 9265 евро от наградния фонд в шведската столица.

Следващият съперник на 20-годишния Гришо е аржентинският ветеран Хуан Игнасио Чела. Четвъртият в схемата южноамериканец е на 32 години и е 28-и в класацията на АТР. Димитров никога не е играл срещу него.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини