Радванска с втора поредна титла



09-10-2011 00:00 | Станко Димов
За втора поредна седмица Агниешка Радванска печели титла. Този път 22-годишната полякиня триумфира в Пекин на турнира от категорията „премиер задължителен”. Ага се наложи над Андреа Петкович от Германия със 7:5, 0:6, 6:4 след два часа и половина игра. Миналият уикенд тя триумфира в Токио.

В равностойния двубой първия сет продължи повече от час и четвърт. Радванска поведе с 4:1 с два пробива, но родената в Тузла Петкович изравни при 4:4. Тенисистката от Краков пак проби за 5:4, но отново съперничката го върна. Последва четвърти брейк и след това Агниешка успя да затвори частта.

В следващата Андреа само за 25 минути взе шест безответни гейма и изравни сетовете. В решителния Радванска направи решаващия пробив за 5:4 и после убедително сервира за титлата.

Полякинята спечели трета купа на ниво „премиер”, но първа от „премиер задължителен”, който е от най-висока категория след турнирите от Големия шлем. Успехът връща Агниешка Радванска в Топ 10, което ще бъде 90-ата й седмица в елита. Освен това тя е на клачка от осмото място за заключителното състезание на най-добрите на WTA в Истанбул, което започва на 25 октомври.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини