Грозданов и Шиникова водачи на държавното



06-10-2011 00:00 | Станко Димов
Четиринайсет състезатели с класиране в световните ранглисти на WТА и на ATP ще участват в Държавното първенство за мъже и на жени "БНП Париба" с награден фонд 15 хиляди лева. Надпреварата на БНТЦ "Карлсберг" в София започва с квалификациите от 8 октомври, а срещите от основната схема стартират на 10 октомври. Заявки до момента са подали 120 тенисисти и тенисистки, съобщиха от БФТ.

"Искам да благодаря на "БНП Париба" за дългосрочното си сътрудничество. Първенството се очертава като едно от най-силните в последните години. Интересно ще бъде представянето на по-младите като Кузманов и Томова, както и на по-опитните. Очаквам с нетърпение срещите през следващата седмица", коментира президентът на БФТенис Стефан Цветков.

Поставен под номер 1 при мъжете е третата ракета на страната Тихомир Грозданов. Той е шампион през 2009 година и миналогодишен финалист. Сред поставените са още Димитър Кузманов, Валентин Димов, защитаващият титлата си и двукратен държавен първенец Тодор Енев, Александър Лазов, Георги Йорданов и Серафим Грозев, които имат точки за световната ранглиста, както и двукратният шампион Илия Кушев. Заявка за участие са подали още петкратният първенец Ивайло Трайков, Петър Трендафилов, Динко Халачев и други.

При жените номер 1 ще бъде вицешампионката от миналата година Изабелла Шиникова, а с класиране в ранглистта на WТА са още Надежда Василева, Виктория Томова, Алина Петраш, Ани Вангелова и Десислава Младенова. В надпреварата ще се включат още държавната шампионка в зала за тази година Джулия Терзийска, бившата националка Биляна Павлова, младите талантки Никол Христова, Борислава Ботушарова, Сара Боевска, Радина Димитрова и други.

Финалът при мъжете ще се играе в три от пет сета на 15 октомври (събота) от 10.00 часа и ще бъде излъчен пряко по БНТ. Победителят ще получи 2500 лева от наградния фонд, а за финалиста остават 1500 лева. Мачът за титлата при жените е насрочен за 14 октомври (петък) от 10.00 часа. Победителката ще заработи 2000 лева, а финалистката ще вземе 1000 лева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини