Гришо пак отстъпи на Цонга



04-10-2011 00:00 | Станко Димов
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров приключи участието си на турнира от категория "ATP 500" в Пекин с награден фон 2 100 000 долара в първия кръг на надпреварата.

20-годишният хасковлия бе отстранен от поставения под №1 в схемата Жо-Вилфред Цонга от Франция със 6:7 (5), 5:7 след час и 49 минути игра.

Българинът, който в момента е №70 в света, даде сериозен отпор на фаворита за титлата в надпреварата. В ключовите моменти обаче французинът показа по-здрава психика и измъкна победата в два сета.

В първата част двамата тенисисти така и не успяха да стигнат до пробив в подаването на съперника и се стигна до тайбрек. В него Цонга тръгна по-добре, но Димитров изравни позициите. В крайна сметка водачът в схемата успя да измъкне частта след 54 минути игра.

Французинът стартира втория сет с пробив, но Димитров успя да го върне в шестия гейм. Ключов се оказа единадесетият гейм. В него 26-годишният Цонга стигна до нов пробив, след който успя и да затвори мача.

"Беше ми много тежко срещу Григор, защото той е отличен тенисист - призна Цонга пред официалния сайт на АТР. - Особено за мач в първи кръг, беше трудно. Днес се движих мъчно по корта, не удрях по най-добрия начин топката, нозапазих самообладание и спечелих".

Това бе трети сблъсък между двамата тази година, като досега първата ни ракета има един спечелен сет.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини