Пиронкова отпадна в Пекин



02-10-2011 00:00 | Станко Димов
Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова отпадна още в първия кръг на турнира в Пекин на хард от категорията "премиер задължителен" с награден фонд 4,5 милиона долара.

24-годишната пловдивчанка отстъпи на шампионката от последното издание на US Open и шеста в схемата в Китай Саманта Стоусър от Австралия с 4:6, 0:6 след час и 11 минути игра.

Ключов в мача се оказа десетият гейм в първия сет, в който световната №7 Стосър затвори частта с пробив.

В началото на сблъсъка двете тенисистки трудно взимаха подаванията си. Първа до пробив стигна Стоусър. Тя успя при втората си възможност за това, като поведе с 3:1 гейма. Изключително драматичен бе деветият гейм. В него Пиронкова пропиля възможност да върне пробива. След това пък австралийката не успя да затвори сета. Последва нов шанс за пловдивчанката, от който тя се възползва. Така се стигна до десетия гейм, в който Стосър се добра до нов пробив в подаването на съперничката си и затвори сета след 47 минути игра.

Пропиленият шанс в първия сет доведе до тотален срив в играта на Пиронкова, като в първите четири гейма от втората част пловдивчанката, която е №45 в света, успя да спечели едва две точки. В петия гейм на втория сет Цеци имаше възможност да върне един от пробивите, но така и не успя. Последва нов пробив за австралийката, с който тя спечели и мача.

Пловдивчанката си тръгва от Пекин с 5 точки за световната ранглиста, където в момента е 45-а, и 11 817 долара от наградния фонд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини