Димитров отстъпи на Мъри с 2 пробива



30-09-2011 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на тенис турнира на твърди кортове в Банкок, който е от категорията "АТР 250". Първата ракета на България отстъпи на водача в схемата в тайландската столица Анди Мъри от Великобритания с 4:6, 4:6 след един час и 28 минути игра.

В началото на двубоя Димитров стигна на три пъти до възможност за пробив в подаването на шотландеца, но не успя. Мъри обаче проби за 5:4 гейма. Той поведе с 40:0 при началния удар на Григор и реализира втората си възможност. Последва сервис гейм на нула и британецът затвори сета след 41 минути игра.

Сценарият се повтори във втората част. В деветия гейм Анди Мъри достигна до точка за пробив при 40:30. Гришо изпълни добър втори сервис, но после сбърка форхенда по диагонала. Водачът в схемата сервираше за място на полуфиналите при 5:4. Британецът поведе с 40:15. Българинът спаси първия мачбол с перфектна къса, но при втората изкара форхенда си в аут.

За достигането си до трети четвъртфинал за годината (след Мюнхен и Ийстборн) Димитров заслужи 45 точки за световната ранглиста, където е №78 в този момент, както и 17 400 долара от наградния фонд в тайландската столица.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини