България дебютира на "Хопман къп"



28-09-2011 00:00 | Станко Димов
България ще участва за първи път на престижния турнир по тенис за смесени отбори "Хопман Къп", съобщи за БТА представителят на Григор Димитров и на неговата мениджърската агенция "Октагон" за България Георги Стоименов.

Надпреварата по традиция ще се състои в Пърт (Австралия) от 31 декември до 7 януари 2012 година. Най-добрите български състезатели Григор Димитров и Цветана Пиронкова ще представят националния тим на страната на шампионата.

От Българската федерация по тенис потвърдиха, че има получена покана за участие на двете най-големи звезди на българския тенис в турнира, но официално всички участници в надпреварата ще бъдат обявени след 10 октомври. Досега организаторите потвърдиха участието на Австралия, Чехия и на дебютанта Китай в надпреварата, в която се състезават общо осем отбора. САЩ спечели последното издание на турнира през януари след успех на финала с 2-1 победи над Белгия.

Миналата годиан от БФТ очакваха "уайлд кард" за "Хопман къп", но в послвдния момент организаторите предпочетоха Казахстан с Каратанчева в състава.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини