Христова и Терзийска шампионки



23-09-2011 00:00 | Станко Димов
Състезателките на СК "Дема" Джулия Терзийска и на "Малееви" Никол Христова спечелиха титлата от тенис турнира DEVIN MASTERS, който се провежда на кортовете на БНТЦ "Карлсберг". Терзийска (на снимката вляво) спечели срещу Габриела Михайлова във финала на девойките до 16 г. с 4:6, 6:3, 7:5.

Никол Христова (вдясно) записа далеч по-лесна победа над Камелия Димитрова с 6:1, 6:4, за да вземе титлата при 18-годишните.

Така двете си осигуриха голямата награда от "Девин" АД - участие в международен турнир по избор в Европа или САЩ, за който компанията ще покрие всичките им разходи.

Шампионките бяха наградени от национала ни за Купа "Дейвис" Тодор Енев. "Благодаря на "Девин" за прекрасната награда. Още не съм решила на кой турнир ще участвам с нея, предстои ми да го обмислям. Днес не показах най-добрата си игра, но се радвам, че все пак успях да победя", коментира Терзийска по време на награждаването.

Утре DEVIN MASTERS продължава с финалите при останалите възрастови групи. Шампионите при юношите до 16 и до 18 г. ще бъдат наградени от втората ракета на България Димитър Кутровски. За отличията в тези категории ще се борят съответно Петър Атанасов - Габриел Донев и Пламен Милушев - Карен Хачатрян.

При момчетата до 14 г. шампиона ще определят Велислав Чолаков и Йордан Диневски, а при 12-годишните за финала се класираха Адриян Андреев и Борис Попов. При момичетата до 12 г. за голямата награда ще спорят Ивон Михалева и Изабел Николаева, а при 14-годишните - Даниела Кабакова и Вивиан Златанова.

Първите мачове започват сутринта в 9.00 ч.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини