Сърбия пак срещу Швеция



21-09-2011 00:00 | Станко Димов
В столицата на Тайланд Банкок днес беше изтеглен жребият за Световната група на отборния тенис турнир Davis Cup за 2012 година. Двубоите от осминафиналите са от 10 до 12 февруари. Финалната среща е изтеглена две седмици напред и трябвада се състои от 16 до 18 ноември.

Сред най-интересните двубои е този между шампиона от миналата година Сърбия и Швеция. Двата отбора играха на четвъртфиналите тази година в Халмстад през юли и Джокович и компания се наложиха с 4-1. Ноле игра само двойки, а Робин Сьодерлинг изобщо не беше в състава на Томас Енквист.

Водач в схемата е съставът на Испания. Той приема дебютанта Казахстан в първия кръг. Втори поставен е другия финалист този сезон Аржентина. Южноамериканците гостуват на Германия.

Съставът на България не се вълнува от жребия, защото изпадна в трета група на Евро-африканската зона на турнира. Тимът на капитана Огнян Илиев без Григор Димитров записа загуби от Беларус с 1-4 и от Кипър с 2-3. В тази група отборите се събират на едно място през май и определят двата тима, които да се изкачат по-нагоре. Освен нашият отбор тук са още Гърция, Тунис, Литва, Македония, Черна гора, Армения, Норвегия, Исландия, Андора, Грузия и Сан Марино.

Жребият за Световната група
Испания – Казахстан
Австрия - Русия
Канада – Франция
Швейцария – САЩ
Чехия – Италия
Сърбия – Швеция
Япония – Хърватия
Германия – Аржентина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини