Серина и Стоусър на финала



11-09-2011 00:00
Серина Уилямс и Саманта Стоусър ще играят на финала на US Open, след като преодоляха тенисистки от полски произход.

28-ата в схемата американка разнебити световната номер едно Каролине Возняцки с 6:2, 6:4, като доминираше в по-голямата част от двубоя. В първата част Серина наниза 15 уинъра срещу нито един на датчанката и завърши мача с общо 34печеливши удари при едва пет за Каро. Шанс за 21-годишната европейка се появи, когато при 5:3 Уилямс сервираше за място на финала, но Возняцки успя да върне пробива. След това обаче трикратната шампионка от Ню Йорк беше безпощадна и приключи.

„Страхотно е! Щастлива съм, най-вече заради годишнината от 11 септември! Ще играя точно на датата, това е голяма чест и отговорност за мен”, заяви Серина Уилямс, която този месец ще навърши 30 години.

В другия полуфинал Стоусър се наложи над непоставената германска левичарка Ангелик Кербер с 6:3, 2:6, 6:2. Така тя стана първата финалистка от Австралия в турнира след Уенди Търнбул, който стигна до тази фаза през 1977 година, когато състезанието от Шлема се провеждаше още във Форест Хил.

Сензацията Кербер успя да изравни сетовете, но това беше всичко. В решителната част мощната 27-годишна тенисистка от Куинсленд я прекърши, като поведе с 5:0 гейма.

Уилямс води с 4-2 победи срещу Саманта. За последно двете се срещнаха в изигран мач в Торонто, когато носителката на 13 титли от Големия шлем се наложи с 6:4, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Shanghai Rolex Masters
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Шанхай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,298,535

Official Website | Livescore
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Други новини