Непоставена на полуфинал



09-09-2011 00:00 | Станко Димов
Ангелик Кербер от Германия се класира сензационно на полуфиналите на US Open. Тя е едва №92 в световната ранглиста, но успя да преодолее Флавия Пенета с 6:4, 3:6, 6:3. Световната номер едно Каролине Возняцки също се класира за тази фаза.

Непоставената левичарка от Кил, която подобно на Каро е от полски произход, спаси две точки за пробив на №26 в схемата Пенета в осмия гейм на първия сервис. След това Кербер на свой проби и след това затвори частта. После италианката успя да изравни резултата, но отново германката надделя в третата, за да остане единствената непоставена, останала в турнира изобщо.

„Дойдох в Ню Йорк с мисълта да стигна втори или трети кръг. А сега съм на полуфинал, което е невероятно. Събудих се миналата нощ и си помислих дали всичко това се случва наистина, или просто сънувам. Това е най-голямото постижение в кариерата ми”, призна 23-годишната Кербер.

За попадане на финал германката излиза срещу Саманта Стоусър от Австралия, която победи №2 Вера Звонарьова от Русия с 6:3, 6:3.

Организаторите на Откритото първенство на Съединените щати взеха поредното тъпо решение. Те запратиха водачката в схемата Возняцки на затънтения 13-и корт. Там няма „ястребово око”, могат да се съберат не повече от 600 зрители. Освен това тя играпо същото време с водача в схемата при мъжете Новак Джокович. Въпреки това датчанката се наложи над Андреа Петкович от Германия с 6:1, 7:6(5) и за трета поредна година е на полуфинал на US Open.

В първата част Каро игра агресивно и не даде шанс на съперничката, която играеше с превързано коляно, заради проблеми с менискус. Във втората двете си размениха пробиви и така се стигна до тайбрек. В него Возняцки поведе с 6:3 точки, Петкович отрази два мачпойнта, но при третия капитулира.

На полуфинала Каролине се изправя срещу трикратната шампионка Серина Уилямс. Американката се справи с Анастасия Павлюченкова от Русия със 7:5, 6:1. До момента Возняцки е загубила и двата мача срещу Серина, но последният беше през 2009 година.

„Условията бяха доста странни. От девойка не бях играла в Шлема на такъв малък стадион. Предпочитам да играя на „Артър Еш” разбира се, не искам да се връщам в годините назад. Следващият ми мач е срещу една голяма шампионка. Самият факт, че Серина има 13 титли в Големия шлем заслужава уважение. Ще бъде интересен мач”, заяви 21-годишната Возняцки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини