Надал и Мъри печелят след дъжда



08-09-2011 00:00 | Станко Димов
Четвъртият поставен на Откритото първенство на Съединените щати по тенис Анди Мъри имаше привилегията да спечели първата среща след двудневното прекъсване на турнира в Ню Йорк заради дъжда. Минути след него това направи и защитаващия титлата си от US Open Рафаел Надал.

Британецът се справи с лекота срещу местния любимец Доналд Йънг с 6:2, 6:3, 6:3 след малко по-малко от два часа общо игра. Вчера двубоят от осминафиналите беше спрян при 2:1 гейма за американския левичар.

Мъри беше преобразен на „Грандстанд” и взе първите седем гейма от доиграването. Йънг правеше много грешки, докато шотландецът игра на много високо ниво. В заключителния гейм на двубой Анди стигна до мачбол и го реализира с петия си ас. Британската надежда приключи със 17 непредизвикани грешки и 15 печеливши удари, докато съперникът му беше 53-19 по тези показатели.

На четвъртфинал Анди Мъри очаква американския великан Джон Иснър. Той успя да победи Жил Симон от Франция със 7:6(2), 3:6, 7:6(2), 7:6(4) след повече от тричаса и половина игра. В заключителната част Симон имаше два сетбола при 5:4, но Иснър ги спаси с мощни сервиси. Той приключи мача с 26 аса.

Вторият поставен Надал започна с голямо настроение и хъс двубоя, в който вчера губеше с 0:3 преди дъжда, и надигра Жил Мюлер от Люксембург със 7:6(1), 6:1, 6:2. Рафа успя да върне пробива и да стигне до тайбрек. В него направо унищожи 193-сантиметровия си опонент, след като заигра изключително агресивно и поведе с 4:0 точки.

След това просто нямаше двубой. Носителят на десет титли от Големия шлем беше почти перфектен и дръпна с 5:0 гейма във втория сет, преди Мюлер да вземе играта на честта. Представителят на Великото херцогство започна с 2:0 в заключителната част, но след това загуби шест поредни гейма, а с това и мача. Рафа наниза 33 уинъра при само 11 грешки.

За влизане в полуфинал Надал трябва да елиминира Анди Родик. Шампионът от 2003 година се наложи над петия Давид Ферер с 6:3, 6:4, 3:6, 6:3. Американецът направи впечатляващ обрат в четвъртия сет. Той губеше след пробив с 2:3, но успя да се мобилизира, взе четири поредни гейма, а с това и срещата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини