Четири българки сигурни за схемата на „Алианц къп”



08-09-2011 00:00 | Станко Димов
Поне четири български тенисистки ще играят в основната схема на най-голямото състезание у нас „Алианц къп”, което е с награден фонд 100 000 долара и чиито квалификации започват в събота на кортовете на ТК Левски в София.

Това обяви директорът на турнира Димитър Войнов. Според класирането си в световната ранглиста в схемата попада втората ни ракета Елица Костова, която е №158. С покана от организаторите ще участват Виктория Томова, Ани Вангелова и Христина Дишкова, която обаче играе за Германия. Само едно място дели Изабелла Шиникова от влизане в основна схема, която започва официално във вторник, 13 септември. В схемата е и Сесил Каратанчева (Казахстан).

Водачка в нея ще бъде Юхана Ларшон от Швеция, която е №60 в световната ранглиста. От челната стотица на класацията на WTA са още миналогодишната шампионка Матилде Йохансон (Франция), Лаура Поус-Тио (Испания) и Ализе Корне (Франция).

Много българки ще участват и в квалификациите. По ранкинг в пресявките попадат Надежда Василева, Далия Зафирова, натурализираната молдовка Алина Петраш и Елена Жечева. С „уайлд кард” ще бъдат Джулия Терзийска, Антоанета Цървулкова, Анжела Дишкова, Виктория Тодорова, Борислава Ботушарова и най-малката участничка в турнира – 14-годишната Радина Димитрова.

„Радваме се, че традицията на тенис турнира „Алианц къп” се запазва и сме на прага на 21-ото му издание. Ние, от Алианц България, ще продължим да подкрепяме това силно състезание, въпреки финансовата криза. Дано и тази година видим вълнуващи двубои и повече успехи на наши тенисистки”, заяви на пресконференцията Страхил Видинов, изпълнителен директор на ПОД Алианц България.

Председателят на организационния комитет на турнира Явор Цаков обясни, че най-силната българка Цветана Пиронкова първоначално се е записала за участие в „Алианц къп”, но след това сама се е снела от списъка, където е била на първо място, без да даде никакви обяснения.

Шампионката от 21-ото издание ще вземе 140 точки за световната ранглиста и 15 200 долара от наградния фонд. За финалистката остават 100 точки и чек за 8107 долара. Двете полуфиналистки в „Алианц къп” получават по 70 точки и 4433 долара.

Срещите на българките ще бъдат предавани по БНТ. Финалният двубой, който по предварителна програма е насрочен за 17 септември, събота, от 13.30 часа, също ще бъде излъчен пряко.

Билетите за турнира са на стойност 5 лева и могат да бъдат закупени на кортовете на ТК Левски в Борисовата градина от събота.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини