Ноле поиска покрив и в Ню Йорк



08-09-2011 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Новак Джокович също изрази възмущение от организаторите на US Open. Сърбинът смята, че е задължително в Ню Йорк да се построи покрит корт, на който да може да се играе и по време на дъжд.

Решението вчера да започнат три мача, без валежите да са спрели, предизвика гнева на водещи тенисисти като Рафаел Надал, Анди Мъри и Анди Родик. Двубоите на тримата бяха спрени след броени минути.

Ноле изобщо не излезе за четвъртфинала си срещу Янко Типсаревич в сряда. Миналата година заради дъжда финалът Надал – Джокович приключи в понеделник, а не в неделя, както беше по график.

"Това е турнир от Големия шлем с огромни приходи и може би организаторите трява да се замислят за изграждането на покрив в бъдеще. Бил съм в тази ситуация и съм съгласен с днешните изказвания на другите тенисисти. Здравето е над всичко. Наясно сме с бизнес страната на тениса и че са продадени билети, и ние самите искаме да играем, но здравето на играчите е с приоритетно значение", каза 24-годишният белградчанин.

В момента други два турнира от Шлема разполагат със стадиони с подвижни покриви - Australian Open и Wimbledon. До 2016 година и на Roland Garros в Париж ще бъде пуснато в експлоатация подобно съоръжение. Единствено организаторите на Откритото първенство на Съединените щати не предвиждат покриването на централния корт „Аргър Еш”. Мотивът е, че това начинание ще глътне около 200 милиона долара.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини